Elindult a Physics Cup 2018

2017. december 31-én felkerült a 2018-as Physics Cup első feladata a verseny honlapjára. A levelezős verseny felkészítésként szolgál az Európai Fizikai Diákolimpiára (EuPhO), amit idén Moszkvában, május 28. és június 1. között rendeznek meg. Sikeres versenyzést kívánunk!


Egy arany- és négy ezüstérem a 48. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián

2017. július 16. és 24. között az indonéziai Yogyakartában rendezték a 48. Nemzetközi Fizikai Diákolimpiát (IPhO2017), amelyen a magyar csapat tagjai a következő, szép eredményeket érték el:

Tompa Tamás Lajos - aranyérem
Kovács Péter Tamás - ezüstérem
Marozsák Tóbiás - ezüstérem
Nagy Botond - ezüstérem
Németh Balázs - ezüstérem

Gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk a csapattagoknak! A rendezés hibái miatt nincsenek pontszámok, így az országok közötti nemhivatalos pontverseny ebben az évben nem számolható ki. Honlap: http://www.ipho2017.id/, beszámoló


A 2017. évi Eötvös-verseny eredménye

2017. november 24-én zajlott az idei Eötvös-verseny ünnepélyes eredményhirdetése, és a feladatok megoldásának ismertetése.
Mindhárom feladat megoldásáért első díjat kapott Kovács Péter Tamás. Második díjat kapott Marozsák Tóbiás, harmadik díjat pedig Németh Balázs és Németh Róbert.
Dicséretben részesült további 9 tanuló. Részletek a verseny honlapján.


XX. Román-Magyar Előolimpia - Szatmárnémeti

2017. május 30. és június 2. között Szatmárnémetiben került megrendezésre a 2017. évi Román-Magyar Előolimpia.
A magyar csapatból díjat kapott: Tompa Tamás Lajos (I.), Marozsák Tóbiás (II.), Kovács Péter Tamás és Nagy Botond (III.). Gratulálunk!


I. Európai Fizikai Diákolimpia - Tartu

2017. május 20. és 24. között Tartuban került megrendezésre az első Európai Fizikai Diákolimpia (EuPhO http://eupho.ut.ee).
A verseny ütközött a magyar fizika érettségivel, így három 11.-es diák vett rajta részt. Marozsák Tóbiás és Németh Balázs ezüstérmet, Simon Dániel Gábor bronzérmet szerzett. Gratulálunk!
A versenyre utazást a MOL támogatásából fedeztük. Köszönjük!


Támogassa a Magyar Fizika Diák­olimpiai Szak­körök munkáját!

Ha Önnek vagy cégének módjában áll, kérjük, segítsen, hogy a megszokott magas színvonalon továbbra is folytat­hassák működésüket a Magyar Fizika Diákolimpiai Szakkörök, és folytatód­janak az olyan nívós fizikaversenyek, mint a Kunfalvi Rezső Olimpiai Váloga­tóverseny, a Seagull fizika becslési verseny és a Román-Magyar Előolimpia. Örülünk minden anyagi vagy eszköztámogatásnak (tárgyjutalom, póló, táska, toll, stb.), amit a tehetséges diákok oktatására, jutalmazására és versenyek szervezésére fordíthatunk. Felajánlásaikat előzetes egyeztetés után a MATFUND Alapít­ványon keresztül tudjuk fogadni.