Indul a 2019-es Physics Cup

Házi verseny és felkészülési lehetőség a 2019-es EuPhO-ra (Riga, Lettország) és IPhO-ra (Tel Aviv, Izrael).

Információ és jelentkezés itt.


A 2018. évi Eötvös-verseny eredménye

2018. november 23-án zajlott az idei Eötvös-verseny ünnepélyes eredményhirdetése, és a feladatok megoldásának ismertetése.
Az első feladat helyes megoldásáért második díjat kapott Fajszi Bulcsú. Harmadik díjat kapott Hajdú Csanád és Vavrik Márton.
Dicséretben részesült Berke Martin. Részletek a verseny honlapján.


Egy ezüst-, három bronzérem és egy dicséret a 49. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián

2018. július 21. és 29. között Lisszabonban, a portugál fővárosban rendezték a 49. Nemzetközi Fizikai Diákolimpiát (IPhO2018), amelyen a magyar csapat tagjai a következő eredményeket érték el:

Németh Balázs - ezüstérem
Szakály Marcell - bronzérem
Marozsák Tóbiás - bronzérem
Elek Péter - bronzérem
Hajdú Csanád - dicséret

Gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk a csapattagoknak! Magyarország 89 ország közül a 22. helyezést érte el.
Információk a verseny honlapján, KöMaL beszámoló hamarosan.

II. Európai Fizikai Diákolimpia - Dolgoprudnij

2018. május 28. és június 1. között Moszkva közelében, Dolgoprudnijban került megrendezésre a második Európai Fizikai Diákolimpia (EuPhO).
A versenyen a teljes olimpiai csapat részt vett. Szakály Marcell aranyérmet, Marozsák Tóbiás ezüstérmet, Elek Péter bronzérmet, Németh Balázs és Hajdú Csanád dicséretet kapott. Gratulálunk!


XX. Román-Magyar Előolimpia - Szatmárnémeti

2017. május 30. és június 2. között Szatmárnémetiben került megrendezésre a 2017. évi Román-Magyar Előolimpia.
A magyar csapatból díjat kapott: Tompa Tamás Lajos (I.), Marozsák Tóbiás (II.), Kovács Péter Tamás és Nagy Botond (III.). Gratulálunk!


Támogassa a Magyar Fizika Diák­olimpiai Szak­körök munkáját!

Ha Önnek vagy cégének módjában áll, kérjük, segítsen, hogy a megszokott magas színvonalon továbbra is folytat­hassák működésüket a Magyar Fizika Diákolimpiai Szakkörök, és folytatód­janak az olyan nívós fizikaversenyek, mint a Kunfalvi Rezső Olimpiai Váloga­tóverseny, a Seagull fizika becslési verseny és a Román-Magyar Előolimpia. Örülünk minden anyagi vagy eszköztámogatásnak (tárgyjutalom, póló, táska, toll, stb.), amit a tehetséges diákok oktatására, jutalmazására és versenyek szervezésére fordíthatunk. Felajánlásaikat előzetes egyeztetés után a MATFUND Alapít­ványon keresztül tudjuk fogadni.