Egy arany- és négy ezüstérem a 48. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián

2017. július 16. és 24. között az indonéziai Yogyakartában rendezték a 48. Nemzetközi Fizikai Diákolimpiát (IPhO2017), amelyen a magyar csapat tagjai a következő, szép eredményeket érték el:

Tompa Tamás Lajos - aranyérem
Kovács Péter Tamás - ezüstérem
Marozsák Tóbiás - ezüstérem
Nagy Botond - ezüstérem
Németh Balázs - ezüstérem

Gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk a csapattagoknak! A rendezés hibái miatt nincsenek pontszámok, így az országok közötti nemhivatalos pontverseny ebben az évben nem számolható ki.
Honlap: http://www.ipho2017.id/, beszámoló


A 2016. évi Eötvös-verseny eredménye

2016. november 18-án zajlott az idei Eötvös-verseny ünnepélyes eredményhirdetése, és a feladatok megoldásának ismertetése. A verse­nyen 77-en adtak be megoldást, melyek közül 5 dolgozatot díjazott a versenybizottság.
Mindhárom feladatot senkinek nem sikerült megoldani, ezért első díjat nem adtak ki. Máso­dik díjat Kovács Péter Tamás és Tompa Tamás Lajos, harmadik díjat Forrai Botond, Lajkó Kálmán és Simon Dániel Gábor kapott.
Minden díjazottnak gratulálunk! Részletek a verseny honlapján.


Egy arany-, három ezüst- és egy bronzérem a 47. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián

2016. július 10. és 17. között Zürichben (Svájc és Liechtenstein) rendezték a 47. Nemzetközi Fizikai Diákolimpiát (IPhO2016, http://www.ipho2016.org), amelyen a magyar csapat tagjai a következő, szép eredményeket érték el:

Balogh Menyhért - aranyérem
Sal Kristóf - ezüstérem
Tompa Tamás Lajos - ezüstérem
Kovács Péter Tamás - ezüstérem
Kasza Bence - bronzérem

Az országok közötti nemhivatalos pontversenyben ezzel az eredménnyel a 15. helyen végeztünk. Gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk a csapattagoknak!
Beszámoló

XX. Román-Magyar Előolimpia - Szatmárnémeti

2017. május 30. és június 2. között Szatmárnémetiben került megrendezésre a 2017. évi Román-Magyar Előolimpia.
A magyar csapatból díjat kapott: Tompa Tamás Lajos (I.), Marozsák Tóbiás (II.), Kovács Péter Tamás és Nagy Botond (III.). Gratulálunk!


I. Európai Fizikai Diákolimpia - Tartu

2017. május 20. és 24. között Tartuban került megrendezésre az első Európai Fizikai Diákolimpia (EuPhO http://eupho.ut.ee).
A verseny ütközött a magyar fizika érettségivel, így három 11.-es diák vett rajta részt. Marozsák Tóbiás és Németh Balázs ezüstérmet, Simon Dániel Gábor bronzérmet szerzett. Gratulálunk!
A versenyenre utazást a MOL támogatásából fedeztük. Köszönjük!


XIX. Román-Magyar Előolimpia - Budapest

2016. május 24. és 27. között Budapesten került megrendezésre a 2016. évi Román- Magyar Előolimpia (feladatsor itt).
A magyarok közül Tompa Tamás Lajos aranyérmet, Sal Kristóf ezüstérmet, Kasza Bence és Kovács Péter Tamás pedig bronzérmet kapott. A verseny abszolút győztese Tompa Tamás Lajos lett. Gratulálunk!
A verseny szervezési költségeit a MOL Zrt. és az ELTE Tehetséggondozási Tanács támogatásából fedeztük. Köszönjük a támogatást!


Támogassa a Magyar Fizika Diák­olimpiai Szak­körök munkáját!

Ha Önnek vagy cégének módjában áll, kérjük, segítsen, hogy a megszokott magas színvonalon továbbra is folytat­hassák működésüket a Magyar Fizika Diákolimpiai Szakkörök, és folytatód­janak az olyan nívós fizikaversenyek, mint a Kunfalvi Rezső Olimpiai Váloga­tóverseny, a Seagull fizika becslési verseny és a Román-Magyar Előolimpia. Örülünk minden anyagi vagy eszköztámogatásnak (tárgyjutalom, póló, táska, toll, stb.), amit a tehetséges diákok oktatására, jutalmazására és versenyek szervezésére fordíthatunk. Felajánlásaikat előzetes egyeztetés után a MATFUND Alapít­ványon keresztül tudjuk fogadni.