Öt bronzérem az 50. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián

2019. július 7. és 15. között Tel-Avivban, Izraelben rendezték az 50. Nemzetközi Fizikai Diákolimpiát (IPhO2019), amelyen a magyar csapat mind az öt tagja bronzérmet szerzett.
A csapat tagjai:

Csépányi István
Fajszi Bulcsú
Fitos Bence
Póta Balázs
Elek Péter

Gratulálunk, és további szép sikereket kívánunk a csapattagoknak! Magyarország az éremtáblázatban 78 ország közül a 38. helyezést érte el.
Információk a verseny honlapján, KöMaL beszámoló hamarosan.


III. Európai Fizikai Diákolimpia - Riga

2019. május 31. és június 4. között Rigában került megrendezésre a harmadik Európai Fizikai Diákolimpia (EuPhO).
A versenyen a teljes olimpiai csapat részt vett. Csépányi István aranyérmet, Póta Balázs ezüstérmet, Fajszi Bulcsú és Elek Péter bronzérmet, Fitos Bence dicséretet kapott.
Gratulálunk!

A 2018. évi Eötvös-verseny eredménye

2018. november 23-án zajlott az idei Eötvös-verseny ünnepélyes eredményhirdetése, és a feladatok megoldásának ismertetése.
Az első feladat helyes megoldásáért második díjat kapott Fajszi Bulcsú. Harmadik díjat kapott Hajdú Csanád és Vavrik Márton.
Dicséretben részesült Berke Martin. Részletek a verseny honlapján.


XX. Román-Magyar Előolimpia - Szatmárnémeti

2017. május 30. és június 2. között Szatmárnémetiben került megrendezésre a 2017. évi Román-Magyar Előolimpia.
A magyar csapatból díjat kapott: Tompa Tamás Lajos (I.), Marozsák Tóbiás (II.), Kovács Péter Tamás és Nagy Botond (III.). Gratulálunk!


Támogassa a Magyar Fizika Diák­olimpiai Szak­körök munkáját!

Ha Önnek vagy cégének módjában áll, kérjük, segítsen, hogy a megszokott magas színvonalon továbbra is folytat­hassák működésüket a Magyar Fizika Diákolimpiai Szakkörök, és folytatód­janak az olyan nívós fizikaversenyek, mint a Kunfalvi Rezső Olimpiai Váloga­tóverseny, a Seagull fizika becslési verseny és a Román-Magyar Előolimpia. Örülünk minden anyagi vagy eszköztámogatásnak (tárgyjutalom, póló, táska, toll, stb.), amit a tehetséges diákok oktatására, jutalmazására és versenyek szervezésére fordíthatunk. Felajánlásaikat előzetes egyeztetés után a MATFUND Alapít­ványon keresztül tudjuk fogadni.