Sikeres szereplés a 42. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián

Három ezüst- és két bronzérmet szerzett a magyar csapat a 42. Nemzetközi Fizikai Diákolimpián. Az idei versenyt július 10. és 18. között Thaiföld fõvárosában, Bangkokban rendezték meg, ahol 84 országból 383 versenyzõ mérte össze tudását. A résztvevõ országok közötti nem-hivatalos ponttáblázatban Magyarország a tizennyolcadik helyen végzett. A magyar csapat két csapatvezetõvel (Honyek Gyula, ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola és Vankó Péter, BME, Fizikai Intézet) és egy megfigyelõvel (Vigh Máté, ELTE, Fizikai Intézet) kiegészülve érkezett a megmérettetésre, ahol a következõ egyéni eredmények születtek:

(A magyar fizika diákolimpiai csapat tagjai, balról jobbra: Jéhn Zoltán, Varga Ádám, Szabó Attila, Börcsök Bence, Budai Ádám)

A versenyzõk közül négyen a budapesti központi szakkör tagjai is voltak (szakkörvezetõk: Honyek Gyula, Tasnádi Tamás, Vankó Péter, Vigh Máté). Köszönettel tartozunk anyagi támogatásukért a Nemzeti Erõforrás Minisztériumnak, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Részvénytársaságnak, valamint az ELTE és BME Fizikai Intézeteinek, melyek a válogatóversenyek és az edzõtábor során helyet és eszközöket biztosítottak a munkához.

Vigh Máté