Olimpiai szakkörök:

Budapest

A foglalkozások helye:
BME R épület, 505-ös terem

A budapesti fizika diákolimpiai szakkör a 2022/23-es tanévben jelenléti formában, a BME R épületének 505-ös termében lesz megtartva hétfőnként 15:00 órától. Részletes menetrend a szakköri program menüpontban olvasható. Minden héten feltöltünk egy-egy feladatsort. Ezeket mindenki, aki komolyan készül az olimpiára, próbálja meg otthon megoldani. A feladatok megoldását az egy hétre következő szakkörön beszéljük meg. Az első szakkör szeptember 19-én, délután 15:00 órakor kezdődik.


szakkörvezetők:

Dr. Vigh Máté (BME Fizikai Intézet)
e-mail:

2003-ban (Taipei) bronzérmet, 2004-ben (Pohang) ezüstérmet szerzett a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián. Az ELTE-n szerzett fizikus diplomát 2010-ben, és ott szerzett PhD fokozatot is. Jelenleg a BME adjunktusa. Részt vesz az Eötvös-verseny, a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny és a Seagull fizika becslési verseny szervezésében, valamint tagja a KöMaL fizika szerkesztőbizottságának is. 2011-től a budapesti szakkör egyik vezetője és 2012-től IPhO csapatvezető.

TasnadiTamas
Dr. Tasnádi Tamás (BME Matematikai Intézet)
e-mail:

Tasnádi Tamás az 1986-os (London) Nemzetközi Fizikai Diákolimpián dicséretet szerzett. Az ELTE-n szerzett fizikus diplomát 1993-ban, majd fizika szakos tanári végzettséget 1996-ban. Ugyancsak 1996-ban az ELTE-n a fizikai tudományok doktora (PhD) címet is megszerezte. Részt vesz a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny szervezésében. Jelenleg a BME Matematikai Intézetének adjunktusa, 2004 óta IPhO csapatvezető.

Dr. Szász Krisztián (BME Fizikai Intézet)
e-mail:

2010-ben fizikus diplomát, majd 2015-ben PhD fokozatot szerzett az ELTE-n. Szakköri felkészítéssel 2015 óta foglalkozik. Részt vesz a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny szervezésében, valamint tagja a KöMaL fizika szerkesztőbizottságának. Jelenleg a BME Fizikai Intézet tudományos munkatársa.

Dr. Sarkadi Tamás (BME Fizikai Intézet)
e-mail:

2003-ban (Taipei) dicséretet kapott a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián. A BME-n szerzett fizikus diplomát, majd PhD fokozatot. Szakköri felkészítéssel 2018 óta foglalkozik. Részt vesz a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny szervezésében, valamint a 2021-es magyar EUSO-rendezés előkészítésében. Jelenleg a BME Fizikai Intézet egyetemi adjunktusa.

Miskolc

A foglalkozások helye:
Földes Ferenc Gimnázium, II. emelet, fizika előadó
A foglalkozások időpontja:
csütörtökönként 15:00-18:00
Az első foglalkozás időpontja:
2022. szeptember 29.

szakkörvezető:

ZamborszkyFerenc
Zámborszky Ferenc (Földes Ferenc Gimnázium)
e-mail:

Zámborszky Ferenc 1977-ben végzett a Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-fizika szakán. Azóta Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban tanít, főleg fizikát. Tehetséggondozással kezdettől fogva foglalkozik, először iskolai szakköröket tartott, az olimpiai szakkört pedig 2003 óta vezeti.

Pécs

A foglalkozások helye:
PTE TTK  Fizikai Intézet, Pécs, Ifjúság útja 6.
II. emelet  A 408. terem.
A foglalkozások időpontja:
kéthetente péntekenként 14:00-17:00
Az első foglalkozás időpontja:
2022. szeptember 16. (péntek)

szakkörvezető:

PalfalviLaszlo
Dr. Pálfalvi László (PTE Fizikai Intézet)
e-mail:

Tagja volt az 1994-es (Peking) diákolimpiai csapatnak. Fizikatanári diplomáját 1999-ben szerezte a PTE-n. 2003-ban PhD doktori címet szerzett a SZTE-n, 2012-ben habilitált a PTE-n, 2018 óta az MTA doktora. Jelenleg a PTE Fizikai Intézetében tanszékvezető egyetemi tanár. Tagja a fizika OKTV és a Mikola-verseny szakmai bizottságának. Feladatkitűzője a Párkányi László Megyei Fizikaversenynek. A Pécsett működő olimpiai szakkört 2020 óta vezeti.

Szeged

A foglalkozások helye:
SZTE Budó Ágoston tanterem, de kérésre interneten is lehet majd követni azokat. Kérjük a diákokat, hogy regisztráljanak a linken elérhető űrlapon.
A foglalkozások időpontja:
keddenként 16:00-18:00
Az első foglalkozás időpontja:
2022. szeptember 27.

szakkörvezetők:

SarlosFerenc
Sarlós Ferenc (MTA Szegedi Biológiai Központ, Biofizikai Intézet)
e-mail:

1998-ban megnyerte a II. kategóriás matematika OKTV-t és bronzérmet szerzett az izlandi Nemzertközi Fizikai Diákolimpián. 2003-ban Szegeden szerezett fizikus diplomát. Jelenleg az MTA Szegedi Biológiai Központ Biofizikai Intézetében dolgozik. 1998 óta tart előkészítő szakköröket. Korábban a Budó Ágoston Fizikaverseny és egyetemistáknak szóló fizika versenyek szervezésében és lebonyolításában is részt vett.

CsanyiSandor
Csányi Sándor (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium)
e-mail:

A szegedi Fizikai Diákolimpiai Szakkör mellett a csapatvezetője és felkészítője a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián résztvevő magyar csapatnak is.

Székesfehérvár

A foglalkozások helye:
Teleki Blanka Gimnázium, Székesfehérvár
A foglalkozások időpontja:
csütörtökönként 15:20-17:20
Az első foglalkozás időpontja:
2022. szeptember 15. csütörtök, 15:20

szakkörvezetők:

OroszTamas
Dr. Orosz Gábor Tamás (ELTE Informatikai Kar)
e-mail:

Orosz Tamás a József Attila Tudományegyetemen végzett fizikusként 1996-ban. 2004-ben szerzett PhD fokozatot a Veszprémi Egyetemen a Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetben végzett kutatói munkájából. Jelenleg az ELTE Informatikai Karán dolgozik. Az olimpiai előkészítő szakkört 2015-tól vezeti.

UjvariSandor
Dr. Ujvári Sándor (Lánczos Kornél Gimnázium)
e-mail:

1979-ben végzett a Kandó Kálmán műszaki főiskolán villamosipari műszaki tanárként. 1985-ben szerzett fizikatanári diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 2006-ban szerzett PhD fokozatot az ELTE-n. Tagja a Szilárd Leó Fizikaverseny feladatkitűző bizottságának, a Lánczos Kornél Fizikaverseny (Fejér megye) versenybizottságának. Jelenleg a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium fizikatanára, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának adjunktusa.