Olimpiai szakkörök:

Budapest

A foglalkozások helye:
BME Fizikai Intézet
BME, F épület, III. lépcsőház, II. emelet, Fizikus hallagói labor (térkép)
A foglalkozások időpontja:
hétfőnként 15:00-17:00
Az első foglalkozás időpontja:
2018. szeptember 24. hétfő, 15:00

szakkörvezetők:

VankoPeter
Dr. Vankó Péter (BME Fizika Intézet)
e-mail:

Tagja volt az 1976-os (Budapest) és az 1977-es (Hradec Králové) diákolimpiai csapatnak is, mindkétszer bronzérmet kapott. A BME-n villamosmérnöki diplomát és egyetemi doktori címet, az ELTE-n fizikatanári diplomát, a Debreceni Egyetemen PhD fokozatot szerzett. Jelenleg a BME Fizikai Intézetének docense. Az Európai Uniós Természettudományos Diákolimpia (EUSO) csapatvezetője. Részt vesz az Eötvös-verseny és a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny szervezésében, 1995 óta IPhO csapatvezető.

TasnadiTamas
Dr. Tasnádi Tamás (BME Matematikai Intézet)
e-mail:

Tasnádi Tamás az 1986-os (London) Nemzetközi Fizikai Diákolimpián dicséretet szerzett. Az ELTE-n szerzett fizikus diplomát 1993-ban, majd fizika szakos tanári végzettséget 1996-ban. Ugyancsak 1996-ban az ELTE-n a fizikai tudományok doktora (PhD) címet is megszerezte. Részt vesz a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny szervezésében. Jelenleg a BME Matematikai Intézetének adjunktusa, 2004 óta IPhO csapatvezető.

Dr. Vigh Máté (BME Fizikai Intézet)
e-mail:

2003-ban (Taipei) bronzérmet, 2004-ben (Pohang) ezüstérmet szerzett a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián. Az ELTE-n szerzett fizikus diplomát 2010-ben, és ott szerzett PhD fokozatot is. Jelenleg a BME adjunktusa. Részt vesz az Eötvös-verseny, a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny és a Seagull fizika becslési verseny szervezésében, valamint tagja a KöMaL fizika szerkesztőbizottságának is. 2011-től a budapesti szakkör egyik vezetője és 2012-től IPhO csapatvezető.

Dr. Szász Krisztián (BME Fizikai Intézet)
e-mail:

2010-ben fizikus diplomát, majd 2015-ben PhD fokozatot szerzett az ELTE-n. Szakköri felkészítéssel 2015 óta foglalkozik. Részt vesz a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny szervezésében, valamint tagja a KöMaL fizika szerkesztőbizottságának. Jelenleg a BME Fizikai Intézet tudományos munkatársa.

Miskolc

A foglalkozások helye:
Földes Ferenc Gimnázium, II. emelet, fizika előadó
A foglalkozások időpontja:
csütörtökönként 15:00-18:00
Az első foglalkozás időpontja:
2015. szeptember 17. csütörtök, 15:00

szakkörvezető:

ZamborszkyFerenc
Zámborszky Ferenc (Földes Ferenc Gimnázium)
e-mail:

Zámborszky Ferenc 1977-ben végzett a Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-fizika szakán. Azóta Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban tanít, főleg fizikát. Tehetséggondozással kezdettől fogva foglalkozik, először iskolai szakköröket tartott, az olimpiai szakkört pedig 2003 óta vezeti.

Pécs

A foglalkozások helye:
PTE TTK  Fizikai Intézet, Pécs, Ifjúság útja 6.
II. emelet  A 408. terem.
Az első foglalkozás időpontja:
2016. szeptember 16. péntek, 14:00

szakkörvezető:

KotekLaszlo
Dr. Kotek László (PTE Fizikai Intézet)
e-mail:

A PTE Fizikai Intézetének nyugalmazott mestertanára, aki 1986 óta vezeti a dél-dunántúli régióban működő olimpiai előkészítő szakkört. A Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaverseny versenybizottságának tagja. Feladatkitűzője a Párkányi László Megyei Fizikaversenynek (Baranya megye) és a Szilárd Leó Megyei Fizikaversenynek (Tolna megye).

Szeged

A foglalkozások helye:
Szeged, Dóm tér 9., magasföldszint
A foglalkozások időpontja:
szerdánként 17:00-19:00
Az első foglalkozás időpontja:
2015. szeptember 9. szerda, 17:00

szakkörvezetők:

HilbertMargit
Dr. Hilbert Margit (SZTE Fizikus Tanszékcsoport)
e-mail:

SarlosFerenc
Sarlós Ferenc (MTA Szegedi Biológiai Központ, Biofizikai Intézet)
e-mail:

1998-ban megnyerte a II. kategóriás matematika OKTV-t és bronzérmet szerzett az izlandi Nemzertközi Fizikai Diákolimpián. 2003-ban Szegeden szerezett fizikus diplomát. Jelenleg az MTA Szegedi Biológiai Központ Biofizikai Intézetében dolgozik. 1998 óta tart előkészítő szakköröket. Korábban a Budó Ágoston Fizikaverseny és egyetemistáknak szóló fizika versenyek szervezésében és lebonyolításában is részt vett.

Székesfehérvár

A foglalkozások helye:
Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, Székesfehérvár, Budai út 45. K épület Kandó terem
A foglalkozások időpontja:
csütörtökönként 15:00-17:00
Az első foglalkozás időpontja:
2018. szeptember 20. csütörtök, 15.00

szakkörvezetők:

OroszTamas
Dr. Orosz Gábor Tamás (Óbudai Egyetem, Alba Regia Műszaki Kar, Mérnöki Intézet)
e-mail:

Orosz Tamás a József Attila Tudományegyetemen végzett fizikusként 1996-ban. 2004-ben szerzett PhD fokozatot a Veszprémi Egyetemen a Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetben végzett kutatói munkájából. Jelenleg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának docense. Az olimpiai előkészítő szakkört 2015-tól vezeti.

UjvariSandor
Dr. Ujvári Sándor (Lánczos Kornél Gimnázium)
e-mail:

1979-ben végzett a Kandó Kálmán műszaki főiskolán villamosipari műszaki tanárként. 1985-ben szerzett fizikatanári diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 2006-ban szerzett PhD fokozatot az ELTE-n. Tagja a Szilárd Leó Fizikaverseny feladatkitűző bizottságának, a Lánczos Kornél Fizikaverseny (Fejér megye) versenybizottságának. Jelenleg a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium fizikatanára, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának adjunktusa.