Olimpiai szakkörök:

Budapest

A foglalkozások helye:
Ebben az évben on-line szakkör lesz!

Minden héten közzéteszünk egy feladatsort és egy videót a szakköri előadásról a YouTube-csatornánkra. A videók megjelenését követő minden hétfőn 15:00 órától online konzultációt tartunk, amelyen való részvételt az iphohunteam@gmail.com címen lehet kérni (elég egyszer egy tanévben). Javasoljuk mindenkinek, aki komolyan készül az olimpiára, hogy a szakköri feladatokat próbálja meg otthon is megoldani. A feladatsorok, időpontok a szakköri program oldalon érhetők el.


szakkörvezetők:

VankoPeter
Dr. Vankó Péter (BME Fizika Intézet)
e-mail:

Tagja volt az 1976-os (Budapest) és az 1977-es (Hradec Králové) diákolimpiai csapatnak is, mindkétszer bronzérmet kapott. A BME-n villamosmérnöki diplomát és egyetemi doktori címet, az ELTE-n fizikatanári diplomát, a Debreceni Egyetemen PhD fokozatot szerzett. 1995-2019 IPhO csapatvezető. Az Európai Természettudományos Diákolimpia (EOES/EUSO) és az Európai Fizikai Diákolimpia (EuPhO) csapatvezetője, az Eötvös-verseny versenybizottságának elnöke.

Dr. Vigh Máté (BME Fizikai Intézet)
e-mail:

2003-ban (Taipei) bronzérmet, 2004-ben (Pohang) ezüstérmet szerzett a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián. Az ELTE-n szerzett fizikus diplomát 2010-ben, és ott szerzett PhD fokozatot is. Jelenleg a BME adjunktusa. Részt vesz az Eötvös-verseny, a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny és a Seagull fizika becslési verseny szervezésében, valamint tagja a KöMaL fizika szerkesztőbizottságának is. 2011-től a budapesti szakkör egyik vezetője és 2012-től IPhO csapatvezető.

TasnadiTamas
Dr. Tasnádi Tamás (BME Matematikai Intézet)
e-mail:

Tasnádi Tamás az 1986-os (London) Nemzetközi Fizikai Diákolimpián dicséretet szerzett. Az ELTE-n szerzett fizikus diplomát 1993-ban, majd fizika szakos tanári végzettséget 1996-ban. Ugyancsak 1996-ban az ELTE-n a fizikai tudományok doktora (PhD) címet is megszerezte. Részt vesz a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny szervezésében. Jelenleg a BME Matematikai Intézetének adjunktusa, 2004 óta IPhO csapatvezető.

Dr. Szász Krisztián (BME Fizikai Intézet)
e-mail:

2010-ben fizikus diplomát, majd 2015-ben PhD fokozatot szerzett az ELTE-n. Szakköri felkészítéssel 2015 óta foglalkozik. Részt vesz a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny szervezésében, valamint tagja a KöMaL fizika szerkesztőbizottságának. Jelenleg a BME Fizikai Intézet tudományos munkatársa.

Dr. Sarkadi Tamás (BME Fizikai Intézet)
e-mail:

2003-ban (Taipei) dicséretet kapott a Nemzetközi Fizikai Diákolimpián. A BME-n szerzett fizikus diplomát, majd PhD fokozatot. Szakköri felkészítéssel 2018 óta foglalkozik. Részt vesz a Kunfalvi Rezső Olimpiai Válogatóverseny szervezésében, valamint a 2021-es magyar EUSO-rendezés előkészítésében. Jelenleg a BME Fizikai Intézet egyetemi adjunktusa.

Miskolc

A foglalkozások helye:
Földes Ferenc Gimnázium, II. emelet, fizika előadó
A foglalkozások időpontja:
csütörtökönként 15:00-18:00
Az első foglalkozás időpontja:
2021. szeptember 23.

szakkörvezető:

ZamborszkyFerenc
Zámborszky Ferenc (Földes Ferenc Gimnázium)
e-mail:

Zámborszky Ferenc 1977-ben végzett a Kossuth Lajos Tudományegyetem matematika-fizika szakán. Azóta Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban tanít, főleg fizikát. Tehetséggondozással kezdettől fogva foglalkozik, először iskolai szakköröket tartott, az olimpiai szakkört pedig 2003 óta vezeti.

Pécs

A foglalkozások helye:
PTE TTK  Fizikai Intézet, Pécs, Ifjúság útja 6.
II. emelet  A 408. terem.
A foglalkozások időpontja:
péntekenként 14:00-17:00
Az első foglalkozás időpontja:
2021. szeptember 17.

szakkörvezető:

PalfalviLaszlo
Dr. Pálfalvi László (PTE Fizikai Intézet)
e-mail:

Tagja volt az 1994-es (Peking) diákolimpiai csapatnak. Fizikatanári diplomáját 1999-ben szerezte a PTE-n. 2003-ban PhD doktori címet szerzett a SZTE-n, 2012-ben habilitált a PTE-n, 2018 óta az MTA doktora. Jelenleg a PTE Fizikai Intézetében tanszékvezető egyetemi tanár. Tagja a fizika OKTV és a Mikola-verseny szakmai bizottságának. Feladatkitűzője a Párkányi László Megyei Fizikaversenynek. A Pécsett működő olimpiai szakkört 2020 óta vezeti.

Szeged

A foglalkozások helye:
A járvány miatt online, részletek itt
A foglalkozások időpontja:
szerdánként 16:00-18:00
Az első foglalkozás időpontja:

szakkörvezetők:

SarlosFerenc
Sarlós Ferenc (MTA Szegedi Biológiai Központ, Biofizikai Intézet)
e-mail:

1998-ban megnyerte a II. kategóriás matematika OKTV-t és bronzérmet szerzett az izlandi Nemzertközi Fizikai Diákolimpián. 2003-ban Szegeden szerezett fizikus diplomát. Jelenleg az MTA Szegedi Biológiai Központ Biofizikai Intézetében dolgozik. 1998 óta tart előkészítő szakköröket. Korábban a Budó Ágoston Fizikaverseny és egyetemistáknak szóló fizika versenyek szervezésében és lebonyolításában is részt vett.

CsanyiSandor
Csányi Sándor (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium)
e-mail:

A szegedi Fizikai Diákolimpiai Szakkör mellett a csapatvezetője és felkészítője a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián résztvevő magyar csapatnak is.

Székesfehérvár

A foglalkozások helye:
Teleki Blanka Gimnázium és online közvetítés, Székesfehérvár
A foglalkozások időpontja:
csütörtökönként 15:00-17:00
Az első foglalkozás időpontja:
2021. szeptember 23. csütörtök, 15.00

A szakkör feladatmegoldó részébe on-line is be lehet kapcsolódni.


szakkörvezetők:

OroszTamas
Dr. Orosz Gábor Tamás (ELTE Informatikai Kar)
e-mail:

Orosz Tamás a József Attila Tudományegyetemen végzett fizikusként 1996-ban. 2004-ben szerzett PhD fokozatot a Veszprémi Egyetemen a Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetben végzett kutatói munkájából. Jelenleg az ELTE Informatikai Karán dolgozik. Az olimpiai előkészítő szakkört 2015-tól vezeti.

UjvariSandor
Dr. Ujvári Sándor (Lánczos Kornél Gimnázium)
e-mail:

1979-ben végzett a Kandó Kálmán műszaki főiskolán villamosipari műszaki tanárként. 1985-ben szerzett fizikatanári diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 2006-ban szerzett PhD fokozatot az ELTE-n. Tagja a Szilárd Leó Fizikaverseny feladatkitűző bizottságának, a Lánczos Kornél Fizikaverseny (Fejér megye) versenybizottságának. Jelenleg a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnázium fizikatanára, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának adjunktusa.